Nazilli Ticaret Borsası olarak 24 – 25 MAYIS 2016 tarihinde Tarsus Ticaret Borsasına ziyarette bulunduk.

Nazilli Ticaret Borsası olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Nazilli Ticaret Borsası Soğuk Hava Deposu Fizibilitesi projeleri kapsamında Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret ettik.

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahiye Erürker, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Çelik, Genel Sekreter Nilüfer Aşıkoğlu, Kalite Eğitim Akreditasyon Sorumlusu Ezgi Terk, Tescil Sorumlusu Metin Atay, İncir Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ramazan Konak, İncir Araştırma Enstitüsü Gıda Mühendisi Erdem Çiçek, Kalite Yönetim Sistemi danışmanlarından kurulu ziyaret heyetine Tarsus Ticaret Borsası Soğuk Hava Depoları hakkında bilgi verildi.

Heyetimiz Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Karabulut tarafından karşılandı. Ziyaretin 1. gününde ilk olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo’nun hazır bulunduğu ziyarette, iki bölgenin tarımsal yapısı ve ekonomisi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Ardından Nazilli Ticaret Borsası heyeti ile birlikte ile Alata Bahçe Kültürleri Enstitü Müdürlüğü ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaretimizin 2. gününde Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ile Yönetim Kurulu üyelerimiz, Tarsus ve Nazilli Ticaret Borsalarının işleyişi ve faaliyetleri konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Heyet olarak resim sergisi ve sanayi müzesini gezildi. Ardından laboratuar, soğuk hava depoları, hububat depoları tanıtıldı. Elektronik Satış Salonunda heyetimizle demo alım satımı gerçekleştirerek satış salonu hakkında bilgi verildi.

Borsamız personelleri ile Tarsus Ticaret Borsası personelleri, iki Borsanın Kalite Yönetim Sistemi ve Akreditasyon Sistemi, Kıyaslama Çalışması ile iyi uygulamalar ve yapmayı düşündükleri yenilikler hakkında kıyaslama çalışmaları yapıldı.

Nazilli Ticaret Borsası olarak yapmış olduğumuz bu ziyarette Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasına göstermiş oldukları konuk severlikten dolayı teşekkürlerimizi sunarız.