Nazilli Ticaret Borsası üyelerinin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla 2017 yılında başarı ile gerçekleştirilen TOBB Nefes Kredisi Projesi 2018 yılında da tekrarlanıyor.

Nazilli Ticaret Borsası üyeleri; Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası, Denizbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım işbirliğinde hayata geçecek olan TOBB Nefes Kredisine 2 NİSAN 2018 tarihinden itibaren başvuru yapılabilecek.

Kredinin kefaletinin Kredi Garanti Fonu tarafından verileceğini Nefes Kredisinde üst limit 100 bin lira olacak ve Borsa üyeleri krediyi aylık %0,99 faizle kullanacabileceklerdir.

Kredi vadesi; İlk 6 ay ana para ödemesiz olup sadece faizi ödenecektir. Takip eden 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 aydır.

Başvuru yapmak isteyen üyelerimiz öncelikle borsamızdan açıklama olarak “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi alacaklar ve bu belge ile bahsi geçen bankanın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecekler.

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin KİRLİOĞLU, KOBİ’lere Nefes Kredisi’nin önemli bir destek mekanizması olduğunu belirterek, Borsa’nın üyelerinden aldığı gücü yine üyeleri için kullanmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, verilecek kredinin piyasaları canlandıracağını düşündüklerini söyledi.