NAZİLLİ TARIM FUARI SON BULDU

• 13.01.2020

Nazilli'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Exponaz Agro 3. Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 4. Günün sonunda kapılarını kapadı. Nazilli başta olmak üzere Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden de çok sayıda ziyaretçi ağırlayan fuarda tarım makinaları, traktör, zirai ürünler, tarım ürünleri, arazi araçları, güneş panelleri gibi çok sayıda ürün çeşidi ile birlikte, İlçemizdeki resmi kurumların stantları fuarda yerini aldı.

Fuarın 2. gününde "İncirde yeni tatlar keşfet" yarışması düzenlendi. Yarışmada incir üreticisi çiftçi kadınlar incirden imal ettikleri ürünlerle kıyasıya yarıştı. Nazilli Ticaret Borsası tarafından dereceye girenlerin altınla ödüllendirildiği yarışmanın Jüri Üyeliğini Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan,Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Nazilli Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, İzmir Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Fatih Özfatura, Gıda Mühendisleri Rezzan Olan ve Ramazan Konak yaptı.Esma Ulu, Ümmü Ercan, Nilgün Bozkurt, Nurcan Karakaş, Necmiye Eroğlu, İlknur Güngör, Serpil Topçuoğlu ve Semra Eroğlu Ünal yarışmacı olarak katıldı. Yarışmacıların ürünleri yeni ürün geliştirme, kendine has tat ve lezzet, ambalaj ve sunum, görüntü ve cazibe, gereken özen ve emek, sürdürülebilirlik kategorilerinde değerlendirildi. Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen ve renkli görüntülere sahne olan yarışmanın sonunda Esma Bulut birinci, Nilgün Bozkurt ikinci ve Serpil Topçuoğlu da üçüncü oldu.

Fuarın 3. gününde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşker ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim Fuar alanının ziyeret etti. Borsa standına da ziyarette bulunan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşker ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim; Borsa hakkında ve yeni uygulamaya koyduğumuz Nazilli İnciri logo-sloganı hakkında bilgiler aldılar

NAZİLLİ TARIM FUARI SON BULDU